FACILITATEA DE FINANȚARE PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ÎN SECTORUL REZIDENȚIAL ÎN REPUBLICA MOLDOVA 

Credite cu porțiune de grant pentru realizarea proiectelor de eficiență energetică în sectorul rezidențial.

BENEFICIARI: Proprietari și locatari ai spațiilor locativ; Asociații de proprietari ai apartamentelor; Companii de administrare a spațiului locativ; Companii de construcții, de prestare energie; Companii de servicii  energetice („ESCO”), etc.

Termenul limita de aplicare: 30.06.2017

Valoarea creditului acordat: 20-35% din suma investiției

Citeste mai departe

 

 

1300 euro de la UE pentru cei care își instalează cazane cu biomasă - ACTIV

Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană, lansează, în parteneriat cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică,  Programul de subvenţionare a achiziţionării cazanelor pe biomasă pentru gospodăriile casnice, microîntreprinderile şi întreprinderile mici. Mărimea subvenţiei este de 1.300 Euro şi 700 Euro şi este stabilită în funcţie de parametrii tehnici ai cazanului selectat. Numărul total al beneficiarilor Programului de subvenţionare va fi de 300: 250 gospodării casnice şi 50 întreprinderi.

BENEFICIARI: Gospodăriile casnice, microîntreprinderile şi întreprinderile mici

Termenul limita de depunere a cererilor aplicare: 2015-2017

Valoarea finantarilor nerambursabile acordate: 1300 sau 700 euro

FINANTATOR: UE

Citeste mai departe

Proiectul Energie si Biomasa in Moldova - Editia a II-a, 2015-2017 - ACTIV

Proiectul Energie si Biomasa in Moldova Editia a II-a, a fost lansat in raionul Taraclia, urmand sa se extinda pe tot teritoriul RM. Pentru cea de a doua etapa, proiectul are prevazut un buget de 9.41 milioane de EURO acordati de Uniunea Europeana si va fi implementat de Programul Natiunilor Unite pentru dezvoltare (UE-PNUD) in perioada 2015-2017. Comunitatile inscrise in concurs urmeaza sa treaca patru etape de selectie, iar ca prim pas pentru inscriere in competitie, comunitatile interesate urmeaza sa expedieze o scrisoare de intentie catre finantator.

BENEFICIARI si PARTENERI:

FINANTATOR: Uniunea Europeana & PNUD 

Citeste mai departe

 

Concursul Voucherelor Inovationale in domeniul eficientei energetice si surselor regenerabile de energie - INACTIV

Scopul concursului este finantarea proiectelor de inovare in domeniul Eficientei Energetice si Surselor Regenerabile de Energie prin acordarea unui sprijin financiar direct intr-un stadiu incipient de dezvoltare a proiectelor. IMM-urile, inclusiv start-up-uri si spin-off-uri, vor primi posibilitatea de a achizitiona servicii de cercetare si dezvoltare de la institutiile de cercetare din Moldova, dar si din tarile UE, pentru a realiza proiectele lor si pentru a stabili sau intensifica relatia cu institutiile de cercetare.

BENEFICIARI:

  • IMM-urile, start-up-rile si spin-off-urile cu activitate in sfera EE si SRE, infiintate inainte de data de 2 martie 2015;

Dosarele de aplicare pot fi depuse pana la data de 02 MARTIE 2015.

FINANTATOR: Uniunea Europeana prin intermediul liniei de finantare FP7.

Citeste mai departe

Liniei de Finantare pentru Eficienta Energetica in Moldova (MoSEFF) - ACTIV

Linia de Finantare pentru Eficienta Energetica in Moldova a fost lansata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu scopul  sustinerii investitiilor in eficienta energetica de catre intreprinderile din Moldova.

BENEFICIARI: Sectorul privat, companii, etc.

FINANTATOR: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD)

Citeste mai departe