PROGRAMUL RURAL DE REZILIENȚĂ ECONOMICO-CLIMATICĂ INCLUZIVĂ (IFAD VI) - INFRASTRUCTURĂ

Granturi parțiale pentru dezvoltarea infrastructurii publice rurale de reziliență rurală și creștere economică.

BENEFICIARI: Grupuri de ÎMM rurale care practică activităţi agricole, asociații, cooperative și alte organizaţii de producători agricoli.

Termenul limita de depunere a cererilor aplicare: 30.10.2020

Suma grantului: Maxim 200 000 dolari SUA. Contribuția beneficiarilor trebuie să fie de cel puțin 15%.

Buget total - USD : 3,8 mln

FINANTATOR: Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă

Citeste mai departe

Concurs pentru obținerea granturilor competitive pentru dezvoltarea infrastructurii publice rurale cu caracter economic - INACTIV

În scopul îmbunătățirii condiţiilor pentru dezvoltarea întreprinderilor agricole, generarea investițiilor și majorarea veniturilor agenţilor economici din spaţiul rural, programul IFAD acordă grupurilor de agenți economici, pe bază de concurs, granturi în suma maximă de 200 000 dolari SUA pentru dezvoltarea infrastructurii publice rurale cu caracter economic.

BENEFICIARI: Grupul-client, care poate beneficia de asistență financiară poate fi format doar din persoane juridice: întreprinderi mici şi mijlocii din spaţiul rural care practică activităţi agricole, asociații, cooperative și alte organizaţii de producători agricoli. Membrii Grupului-client trebuie să fie amplasați in spațiul rural, să fie de acord să participe cu cofinanțare la volumul minimul stabilit de program, să mențină evidența contabilă conform standardelor naționale.

Termenul limita de depunere a cererilor aplicare: cererile de finanțare pentru anul 2016 vor fi primite în perioada 01.05.2015-15.07.2015

Valoarea finantarilor nerambursabile acordate: suma maximă de 200 000 dolari SUA

FINANTATOR: IFAD

Citeste mai departe

Proiectul Dezvoltare Economica Locala - INACTIV

Proiectul Dezvoltare Economica Locala - Scopul proiectului este crearea conditiilor favorabile privind cresterea economica in mediul rural, cultivarea si mentinerea in dinamica a culturii de antreprenor, facilitarea posibilitatilor proprii in sporirea bunastarii economice. Scopul programului se realizeaza prin incurajarea initiativei private in vederea ridicarii nivelului de trai al membrilor comunitatii atat prin conlucrarea cu Administratia Publica Locala, precum si prin relatii reciproc avantajoase cu agentii economici si sectorul asociativ.

BENEFICIARI: Procesul de Dezvoltare Economica Locala incurajeaza Administratia Publica Locala, sectorul asociativ (ONG-urile) si sectorul privat (micul business) sa creeze un parteneriat si sa colaboreze in cautarea solutiilor pentru constrangerile economice comune.

FINANTATOR: Fundatia SOROS Moldova si Interchurch Organization for Development Co-operation din Olanda (ICCO).

Citeste mai departe

Modernizarea Serviciilor Municipale in Republica Moldova - ACTIV 

Cele mai multe dintre persoanele care locuiesc in zonele rurale din Moldova au acces limitat la serviciile publice. Jumatate din populatie nu au o aprovizionare regulata de apa potabila curata. Cu exceptia oraselor mari, canalizarea si de eliminarea a deseurilor sunt rare. Autoritatile locale au un rol central in furnizarea acestor servicii, dar cu greu fac fata din lipsa resursele necesare.

Objectiv: Oferirea serviciilor municipale imbunatatite de autoritatile locale selectate.

Tara: Republica Moldova
Termenul general: 2010-2015

Beneficiari: Ministerul Constructiilor si Dezvoltarii Regionale

FINANTATORUL: Ministerul Federal German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ).

Citeste mai departe