Instrumentul european pentru democrație și drepturile omului (IEDDO): Programul de sprijin a țării pentru Republica Moldova - INACTIV

Obiectivul global al prezentului Apel de propuneri este de a consolida și monitoriza respectarea și protecția drepturilor omului și combaterea discriminării celor mai vulnerabile grupuri din Republica Moldova.

BENEFICIARI: Persoanele cu dizabilități și persoanele eligibile în procesul de combatere a discriminării ( romii și alții).
Solicitanți:AUTORITĂŢILE EXECUTIVE ŞI ADMINISTRATIVE,PARLAMENTUL,AUTORITĂŢILE NAŢIONALE,ONG-uri,ALTE ORGANIZAŢII NON PROFIT

Termenul limita de depunere a cererilor aplicare: 18.08.2015

Valoarea finantarilor nerambursabile acordate: 

Orice grant solicitat în temeiul prezentului Apel de propuneri de proiecte trebuie să se încadreze între următoarele valori minime și maxime:
Suma minimă: € 300.000,00
Suma maximă:€ 350.000,00
Orice grant solicitat în temeiul prezentului Apel de propuneri de proiecte trebuie să se încadreze între următoarele procente minime și maxime ale costurilor totale eligibile ale acțiunii:
Procentul minim: 50 % din totalul costurilor eligibile ale acțiunii.
Procentul maxim: 95 % din totalul costurilor eligibile ale acțiunii

 

FINANTATOR: Uniunea Europeana

Citeste mai departe

Europa Creativă - INACTIV

Europa creativă reprezintă un proiect susținut de comisia europeană care are ca scop principal susținerea sectorului cultural și audiovizual. Inițiativele sectorului culturii - promovează cooperarea transfrontalieră, platforme, rețele și traducerea literară. Inițiativele sectorului audiovizual - promovarea, dezvoltarea, distribuirea, sau accesul la opere audiovizuale.

BENEFICIARI: IMM și participanții independenți care sunt eligibili în conformitate cu formularul unic pentru fiecare program.

Termenul limita de depunere a cererilor aplicare: 2015-2020 (în dependență de programul la care aplicați)

Valoarea finantarilor nerambursabile acordate: 1,46 miliarde euro(318 milioane euro- destinate pentru afacerile mici active in sectorul cultural)

FINANTATOR: Comisia Europeană

Citeste mai departe

Programe de Aderare a Tarilor Sud-Est Europene in Cadrul Economiei Uniunii Europene - INACTIV

Provocarile politice cu care se confrunta regiunea Europei de Sud-Est, atat din perspectiva tarilor Sud-Est Europene cat si ale Uniunii Europene (UE), sunt reprezentate de integrarea noilor state membre ale UE, procesul de pre-aderare la UE (potentialele) și de asistenta UE pentru tarile vecine (de exemplu, Ucraina si Republica Moldova). In acelasi timp, aceste tari inca se confrunta cu sarcina de a urmari propriile procese de transformari politice, economice si sociale.
Termenul general: 2011-2014.

Tarile: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kosovo, Croația, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Ucraina.
BENEFICIARI: Autoritatile publice.

FINANTATOR: Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

Citeste mai departe

Programul Regional pentru Stabilirea unui Centru de Competenta Dunarene - ACTIV

Regiunea Dunarii de Mijloc si de Jos cuprinde tari membre ale UE, cum ar fi Bulgaria, Romania si Croatia, tari candidate la aderare, cum ar fi Serbia si tarile care pana acum au avut legaturi cu Europa, cum ar fi Ucraina si Republica Moldova. Razboiul din Iugoslavia si procesele de democratizare dificile au dat nastere la multe schimbari politice si sunt inca sub mina instabilitatii economice din regiune. Pentru cea mai mare parte, politica in domeniul turismului este definita la nivel national, mai curand decat o baza regionala. Centrul de Competenta Dunarea (DCC) este o platforma de cooperare, care are scopul de a ajuta la stabilirea regiunea Dunarii ca un brand, de a crea noi locuri de munca in sectorul turismului si punerea in aplicare a Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, care prevede ca tarile pozitionate de-a lungul Dunarii vor converge in vederea formarii unei macroregiune.
Termenul general: 2009-2017
Tari: Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Moldova, Ucraina.
BENEFICIARI: Ministerul Economiei si Finantelor din Serbia; Ministerele responsabile de turism din Romania, Bulgaria, Croatia, Republica Moldova si Ucraina

FINANTATOR: Ministerul Federal German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ).

Citeste mai departe

Suport pentru Reforma Ministerului Afacerilor Interne si politie, Masuri Anti-coruptie si de Protectie a Datelor - INACTIV

Obiectiv: Atingerea unei performante intitutionale a Ministerului Afecerilor Interne si Politie pe cursul pregatirii de imbunatatire pentru aplicarea reformelor necesare viitoare cu UE – Acordul de Asoriere a Republicii Moldova.
Tara: Republica Moldova
BENEFICIAR: Ministerul Afacerilor Interne al Moldovei, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei, Centrul National pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal.
Termenul general: 2011-2013

FINANTATOR: Uniunea Europeana

Citeste mai departe